18
Joi, Apr

Brasov TV

Eveniment

Primăria desfundă canalele din oraș. Sunt vizate colectoarele mari. Multe dintre ele au fost construite în anii 70, iar de atunci nu au mai fost curățate. Procedura este una complexă, din cauza dimensiunilor foarte mari ale acestor canale.

Procesul  de curățare a canalelor colectoare din oraș au început încă de anul trecut. Au fost vizate traseelor canalelor Graft și Timiș. „ Lucrările s-au efectuat pe tronsoane, în funcție de aprobări. Cum au venit aprobările au început și lucrările. A fost zona Stadionului, care știți că s-a rezolvat problema inundațiilor de acolo, la fel și în zona fabricii de lapte. Acum suntem pe porțiunea Gheorghe Doja ” a declarat viceprimarul Municipiului Brașov, Laszlo Barabas.



„ S-a procedat la decolmatarea de material fertil ]n zona canalului. S-au realizat patru ferestre, prin care au fost introduse utilaje mici. Acestea transportă materialul aluvionar ca să poată fi scos din și transportat în zona de depozitare” a declarat Mihai Uță, director SGA Brașov.

 

Canalul colector de pe strada Gheorghe Doja nu a fost curățat niciodată. Acesta a fost construit în anii 70 și este practic o legătură între canalele Timiș și Graft.

Canalele colectoare din oraș au rolul de a prelua apele pluviale. Pentru că sunt înfundate, de cele mai multe ori în zona Bartolomeu străzile sunt inundate în urma ploilor torențiale.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: