25
Joi, Apr

sursa foto: protv.ro

Eveniment

UPDATE

Comisia parlamentară specială pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, condusă de deputatul Florin Iordache, trebuia să discute, miercuri, problema pragului pentru abuzul în serviciu. Subiectul a fost scos însă, în ultimul moment, de pe ordinea de zi, după ce au apărut informaţii, "pe surse", despre diverse modificări care ar putea fi propuse. 

Preşedintele comisiei speciale din Parlament, Florin Iordache, anunță valoarea pragului pentru abuzul în serviciu. Acesta ar putea fi stabilit la suma de 19.000 de lei. „Acel prag, care suscită foarte mare interes, a fost solicitat şi în două decizii ale CCR, iar dacă va fi un prag modic, eu cred că nu va deranja pe nimeni. Un prag modic mă refer chiar pornind de la propunerea pe care ne-a făcut-o Asociaţia Magistraţilor, acel prag care vizează 10 salarii (minime pe economie - n.r.), undeva la 19.000”, a precizat Iordache.

Aleşii din comisie vor discuta despre variantele luate în calcul până acum pentru a stabili suma exactă. Taberele sunt împărţite în acest caz, deşi o decizie CCR le solicită parlamentarilor să stabilească un prag pentru abuzul în serviciu, notează stiripesurse.ro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: