26
Vin, Apr

Eveniment

Sprijin de la autoritățile județene pentru primarii care au obţinut finanţări prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Consiliul Județean îi ajută pe edili să parcurgă toate etapele proiectului. Cea mai dificilă este obținerea avizelor de funcționare. Unele aprobări  vin târziu, iar acest lucru poate duce la amânarea proiectelor.

Edilii au prezentat stadiul întocmirii documentațiilor pe care trebuie să le înainteze la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, dar au discutat și despre dificultățile pe care le întâmpină în ceea ce privește avizarea. „ Important este ca pe fiecare localitate, toate aceste proiecte, care au trecut de prima etapă să fie concretizate prin contractare. Termenul a fost prelungit până la data de 29 noiembrie. Mulți dintre colegii noștri primari sunt într-o fază extrem de avansată și au reușit să-și obțină avize și să-și reactualizeze studiile de fezabilitate și să aibă documente de proprietate pe teren  ” a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Printre primarii care au venit la Consiliul Județean să-și prezinte proiectele s-a numărat și edilul din Teliu. Aici autoritățile vor să reabiliteze un dispensar. Proiectul a fost aprobat și va fi finanțat prin PNDL. Acum autoritățile trebuie să finalizeze partea de autorizații. „ Până acum stăm bine. Mai am de luat două avize pentru reabilitarea dispensarului. Mai am de luat de la DSP și de la Mediu. În general micile probleme care pleacă de la urbanism, acolo se întârzie destul de mult ” a declarat primarul localității Teliu, Dorin Blendica.

 

Aceeași situație o regăsim în majoritate a localităților din județ. Proiectele de finanțare au fost aprobate, dar pentru a fi începute este nevoie de o serie de avize de la diferite instituții.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: