25
Joi, Apr

Eveniment

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea. Cele două avertizări intră în vigoare astăzi la ora 10.00 și sunt valabile până luni la ora 23.00. Este vorba despre un cod galben care cuprinde întreaga țară și unul portocaliu care se referă la zonele montane.

Zonele montane din toată țara, inclusiv cele din jurul Brașovului, sunt sub cod portocaliu de vreme rea. Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune un strat consistent de zăpadă.

 

Codul galben se referă la intensificări ale vântului, disconfort termic și precipitații mixte în nord, nord-vest și centrul țării. Intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: