29
Vin, Mar

Brasov TV

Eveniment

3 milioane de lei. Atât a investit Consiliul Județean, în acest an,  pentru modernizarea Spitalului Clinic de Copii Brașov. A fost renovată Secția de Pediatrie II,  dar și Laboratorul de analize. Din fondurile alocate de la județ, a fost achiziționată și aparatura necesară, mai ales la laborator. Proiectele vor continua și anul viitor, la alte secții ale spitalului.

Secția Pediatrie II are 45 de paturi destinate aproape exclusiv pacienților cu boli respiratorii. A fost renovată în totalitate, s-au montat geamuri și uși noi, a fost schimbat mobilierul vechi și au fost înlocuite rețelele de utilități și instalațiile de oxigen, aspirație și fluide. Lucrările au costat aproximativ 500 de mii de lei. „ Este secția cea mai frecvent utilizată, o cincime din internările din spital au loc pe această secție. Am reușit să le asigurăm pacienților, surse de oxigen cu aspirație modernă, să aibă condiții hoteliere, fiecare salon să aibă o baie civilizată ” a declarat Dr. Maria Mitrică, medic șef Secția Clinică Pediatrie II, Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov.

Laboratorul a trecut și el printr-o renovare completă, ale cărei costuri au ajuns la 150 de mii de lei. Încăperile și holul au fost zugrăvite, s-au înlocuit geamurile și ușile, s-a montat linoleum nou și au fost schimbate rețele și instalațiile. De asemenea, s-au realizat investiții în aparatură medicală care au totalizat peste 200 de mii de lei. Cu banii primiți de la Consiliul Județean s-a achiziționat un sistem automat de identificare microbiană și antibiogramă, de care spitalul nu a dispus până acum. Au mai fost cumpărate două microscoape și o centrifugă. „ S-a reabilitat toată infrastructura, s-au recompartimentat, fiecare salon are de acum baie proprie. Nu cred că există soluții mai bune în niciun alt spital privat sau de stat din orașul nostru ” a declarat Dr. Liviu Munteanu, manager Spitalul de Pediatrie Brașov.

Mai există lucrări în derulare, finanțate tot din bugetul județean, care se vor încheia până la finele acestui an. Este vorba despre renovări la Secția de Chirurgie Pediatrică și la Compartimentul de Chirurgie Plastică. „ Sănătatea, pentru executivul  și legislativul Consiliului Județean, reprezintă o prioritate. Fiecare dintre instituțiile de sănătate, care ne sunt în subordine și le putem aloca bani, a primit fonduri și astăzi începem deja să avem rezultate. Mai mult decât atât am scris proiecte pe fonduri europene și avem preocupare de a lămuri situația patrimonială a fiecărei instituții ” a completat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

 

Pentru anul viitor, conducerea Spitalului Clinic de Copii Brașov, cu sprijinul Consiliului Județean își propune să depună  un proiect privind extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, prin care să atragă fonduri europene. Investiția este estimată la 1.5 milioane de euro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: