23
Mar, Apr

Eveniment

    Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, cu sprijinul Europol, au efectuat 4 percheziții în Brașov, la persoane bănuite că ar fi pus la dispoziția publicului, contra cost și fără a avea acest drept, programe de televiziune cu acces condiționat. Ulterior, sumele ilicit obținute ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor.

                Activitățile s-au desfășurat la sediul unor societăţi comerciale şi la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiționat și spălarea banilor.

                Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2014, cei în cauză ar fi pus la dispoziția publicului, prin intermediul unui site online, fără acordul titularilor, programe de televiziune cu acces condiționat.

                În schimbul acestui serviciu, ar fi fost încasați peste 1.500.000 de lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste programe, sume de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor.

                Polițiștii vor pune în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie conduse la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat și polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: