25
Joi, Apr

sursa foto: capital.ro

Eveniment

Doar 15% dintre angajații români spun că ar acționa imoral ca să avanseze în carieră sau ca să obțină un salariu mai mare.

Datele reies dintr-un studiu efectuat de EY EMEIA Fraud Survey, cu privire la practicile legate de corupție din Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa, notează capital.ro.

În viziunea celor intervievaţi, să acţioneze imoral înseamnă să ignore comportamentul non-etic din echipa lor sau al furnizorilor şi colaboratorilor, să furnizeze informaţii false echipei de management şi/sau să inducă în eroare auditorii sau organismele de reglementare şi control.

Studiul arată că puţini dintre angajaţii români ar recurge la o raportare falsă a performanţelor lor: doar 3% dintre respondenţii români au spun că ar transmite informaţii false echipei de management pentru a avansa în carieră sau pentru a primi o mărire de salariu. 16% dintre angajaţii intervievaţi spun că ar fi dispuşi să dea mită într-o situaţie de care depinde supravieţuirea companiei. Media este mai mică decât cea est-europeană (19%), însă mai mare decât cea din pieţele dezvoltate (11%), notează capital.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: