16
Mar, Apr

Eveniment

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a trimis încă de vineri o echipă la Brașov pentru a face o anchetă epidemiologică în cazul suspiciunilor de meningită, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din acest județ, a declarat consilierul onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Numărul celor internați la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns sâmbătă la 19. De asemenea, potrivit medicilor s-au efectuat analize de specialitate la 201 persoane. „S-au făcut analize la toți cei internați. Există infecții la debut dar care nu au ajuns la nivelul nervos central. Vineri a fost confirmat un caz, datorită aparaturii de specialitate pe care o avem aici la spital. Tânărul are 14 ani și este din Tărlungeni. El este momentan internat. Erupția pentru septicemia meningococică este în remisie, iar pacientul este într-o stare bună ” a declarat dr. Ramona Ionescu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.

Potrivit medicului și ceilalți pacienți internați se simt foarte bine, unii dintre ei au o durere discretă de cap, atunci când se ridică în picioare, dar analizele arată foarte bine. Toți pacienții internați sunt izolați în camere cu toaletă separată. „ În total vorbim de un caz confirmat, de meningococemie, patru cazuri probabile, dintre acestea un caz are semne clinice de meningococemie, iar ceilalți trei sunt cazuri probabile de infecție meningococică la debut și sunt internați de peste 36 de ore. Restul de 14 sunt cazuri posibile. Adolescenții au vârste cuprinse între 14 și 18 ani, iar adulții au vârste de 20, 21 și 30 de ani ” a mai spus directorul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ramona Ionescu.

 

Și celelalte autorități sunt în alertă. Toate spațiile frecventate de tânărul care a decedat dar și de celelalte persoane au fost dezinfectate. „ Urmăm procedura. Până acum am dezinfectat mai multe unități școlare. Este vorba despre școlile din Purcăreni, Zizin și Tărlungeni dar și despre Liceul Silvic ”Nicolae Rucăreanu” din Braşov și Colegiul Național „ Dr. Ioan Meșotă”  a declarat Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: