25
Joi, Apr

Moara din Ohaba. Foto: efoartebine.ro

Eveniment

În perioada 20 - 21 mai 2017 se desfășoară a XXIII-a ediție a Zilelor europene ale morilor și patrimoniului mulinologic, proiect inițiat de Federația Morilor din Franța.

Acest proiect are ca scop salvarea morilor ca bunuri de patrimoniu, care continuă să marcheze activitatea economică, turistică și pedagogică.

În anul 2017, Muzeul de Etnografie Brașov continuă să fie unul dintre partenerii acestei manifestări europene, aducând la cunoștința publicului larg rolul important al morilor și al instalațiilor hidraulice din lumea tradițională rurală, prin prezentarea a cinci obiective:

-       Moara lui Vasile Greavu din Lisa

-       Moara Sofronica din Dejani, comuna Recea

-       Moara lui Sorin Şerban din Berivoi, comuna Recea

-       Moara lui Gheorghe Guşeilă din Bucium, comuna Şinca

-       Moara lui Islik din Satulung, Săcele

Prin acest tip de manifestări dorim să atragem atenția asupra valorii acestor instalații,  dar și a pericolului în care ele se află: fiind dezafectate, multe dintre ele sunt pe cale de dispariție.

Vă invităm pe pagina de facebook a muzeului la o dezbatere pe tema dispariției morilor: puteți semnala existența unor astfel de instalații hidraulice, postând pe pagina noastră de facebook informații și imagini pe care le dețineți.

Sursa: Muzeul de Etnografie Brașov

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: