29
Vin, Mar

Citynews

Eveniment

           Cei doi alpinişti români, Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, care sunt în Himalaya, s-au retras la limita supravieţuirii în tabăra de bază, după ce au trecut prin condiţii extreme, Vlad Căpuşan a fost purtat circa 10 metri de o avalanşă, "iar o eventuală continuare ar fi însemnat o capcană fatală".

           Cei doi au precizat, însă, că se vor întoarce pe muntele Pumori pentru a-l urca. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de miercuri de prietenii care ţin legătura cu cei doi alpinişti. Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan, care anul trecut au realizat o premieră mondială şi două premiere naţionale în Himalaya, au plecat pe data de 18 mai în Himalaya, pentru a urca pe unul dintre cei mai complicaţi munţi, Pumori, înalt de 7.161m, aflat la circa 8 kilometri de Everest, scrie gandul.info.

            După tragedia din Munţii Retezat, când copii Geta Dor Popescu şi Erik Gulacsi, campioni la alpinism, au murit surprinşi de o avalanşă, Torok Zsolt a scris, din Himalya, pe contul său de Facebook: „cu experienţa de 30 ani în domeniu, vă spun (că - n.r.) accidentele se întâmplă din cauza erorii umane. Muntele nu este nici ucigaş, nu îşi ia tributul... Oamenii fac greşeli, iar pentru a demonstra asta puteţi consulta statistica poliţiei rutiere. Cu fiecare din noi se poate întâmpla asta oricând şi ce ne-a scapat pe lângă ocrotirea Divină este faptul că am avut încredere în îndoielile noaste”.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: