19
Vin, Apr

Brasov TV

Eveniment

                Zeci de elicoptere din întreaga lume sunt reparate și modernizate în fabrica de la Ghimbav. Airbus Helicopters asigură mentenanța aparatelor de zbor folosite în diverse domenii. În prezent, în hala de la Ghimbav sunt reparate elicoptere civile sau aparte folosite în armată. Aeronavele sunt atent analizate, iar procesul de revizie durează chiar și trei luni.

               În doar câțiva ani de la deschiderea fabricii de la Ghimbav, Airbus Helicopters a ajuns să lucreze la capacitate maximă. Zeci de elicoptere sunt verificate de inginerii aeronautici. Fabrica asigură mentenanța aparatelor de zbor, dar realizează și modificări ale elicopterelor, în funcție de cerințele clienbților. „În această fabrică suntem specializați în ceea ce numim mentenanță grea, modernizare și transformare a elicopterelor. Poate dura 12 luni sau mai mult. Elicopterele vin aici și se întorc către proprietari ca unele nou-nouțe'’, a declarat Serge Durand, director general executiv Airbus Helicopters Romania.

                Revizia unui aparat de zbor durează minim 3 luni. Fiecare piesă este demontată, iar acolo unde sunt găsite probleme se înlocuiesc toate componentele. „Prin aceste lucrări se asigură o foarte bună exploatare a aeronavei în condiții de securitate, în continuare de către operatorul care o deține’’, spune Vasile Călitu, tehnician avionică.

                După ce aparatele de zbor trec de etapa reviziei, acestea sunt testate de piloții companiei, pentru a  se vedea cum se comportă în condiții reale de zbor. Fabrica de la Ghimbav funcționează la capacitate maximă. Clienții care apelează la serviciile muncitorilor brașoveni provin din diverse domenii, atât militare cât și civile. 75 % din activitatea de mentenanță este realizată pentru aparate de zbor străine. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: