23
Mar, Apr

Eveniment

UPDATE

Anchetă penală după ce doi alpiniști brașoveni, Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, au murit în Munții Retezat. ”Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi fac cercetări

sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg. Deja au fost audiate trei persoane. Este vorba despre şeful grupului care se afla cu cele 50 de persoane pe munte şi alţi doi din grup care au intervenit în momentul avalanşei pentru a-i ajuta pe cei care au fost loviţi de căderea de zăpadă. Oricum, urmează ca absolut toate persoanele care se aflau pe munte să fie audiate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, Laura Bradu. 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a întunericului, salvamontiștii nu au mai căutat, ieri, trupurile celor doi alpiniști brașoveni care și-au pierdut viața în avalanșa din Munții Retezat, Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi. Căutările au fost reluate în această dimineață, la ora 6.00, iar trupurile neînsuflețite ale celor doi vor fi aduse la baza muntelui în cursul zilei. Echipele care au plecat în misiune sunt formate din reprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara. 

Celelalte cinci persoane rănite în timpul avalanșei, printre care și tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, vor fi preluate de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara. Toți cei șapte alpiniști au fost surprinși de avalanșă pe traseul Peleaga - Bucura. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: