19
Vin, Apr

Eveniment

Vremea rece a golit piețele agroalimentare din Brașov și de clienți și de comercianți! Vânzările merg foarte slab, iar puținii producători care au mai rămas la tarabe sunt nevoiți să îndure frigul. În Piața Dacia, de exemplu, mai mult de jumătate dintre tarabe sunt goale. 

Comercianții se plâng că brașovenii ocolesc în această perioadă piețele. Vânzătorii sunt disperați și încep să calculeze pierderile. 

„Ce să se întâmple …e prăpăd…prăpăd! Ducem acasă tot și ce nu este acoperit se face praf.. În rest , o să vedem la urmă , după ce se topește zăpada. "ne-a spus un comerciant

„Lume nu mai este absolut deloc!!! Ia  uitati-va : toate tarabele sunt goale!  Dacă nu este nimeni nu avem nici vanzare. Toți vin și se uită și pleacă! Ce să mai ridic preturile? Nici nu mai am cui să vând...mai bine mai lăsăm la preț și gata! " 

    Doamna Cornelia este din Dâmbovița are 60 de ani și trăiește din agricultură. În fiecare dimineață la ora 7 este prezentă în piața Dacia. În ultimele zile nu a reușit să vândă nimic. Pe lângă frigul pe care îl suportă doamna Cornelia este îngrijorată pentru că toată familia ei  se bazează pe mica afacere din piața agroalimentară.

“Mai bem un ceai , o cicolata calda…Asta e : închidem  , acoperim , plecăm iar  a doua zi venim iarăși. Asta este  viața ! Mergem înainte cu ce avem... mai greu sau mai rău... ", ne-a spus doamna Cornelia

Comercianții se plâng de frig iar brașovenii de…. lipsa banilor. 

„Reporter : Mai sunt bani?

Raspuns-  Nu prea , nu prea… mai sunt asa dar ce să facem... tragem de ei… ”

Cu toate acestea, există și comercianții care nu cedează în fața vremii și... vremurilor. Sunt zilnic în piață si țin cu dinții de prețuri, nu fac reduceri și nici promoții, dar speră totuși să scape cât mai curând de iarnă și lucrurile să revină la normal, iar clienții la cumpărături în piețe.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: