19
Vin, Apr

Eveniment

De vineri, 21 aprilie, Braşovul îmbracă din nou straie de sărbătoare: Festivalul oraşului, Zilele Braşovului, ajunge la ediţia a XIV-a. Trupe celebre vor cânta în Piața Sfatului de vineri, până duminică.

Sperăm să avem parte de zile cât mai frumoase, astfel încât braşovenii şi turiştii să participe la toate evenimentele din această perioadă. Anul acesta amîncercat o abordare diferită a modului de organizare şi am dat şansa celor interesaţi nu doar să vină cu propuneri, ci să se implice activ în organizarea acestui eveniment.

Astfel,  avem ONG-uri şi parteneri privaţi care organizează şi coordonează în mod direct activităţi din cadrul Zilelor Braşovului, cum ar fi: evenimentele pentru copii din Parcul Titulescu, proiecţiile de film, activităţile artistice din Piaţa Enescu, târgurile şi altele,  astfel că putem spune că este un eveniment oferit de braşoveni pentru braşoveni.

Eu cred că Zilele Braşovului înseamnă, în primul rând, o ocazie de a fi împreună, toţi braşovenii şi, în al doilea rând, un prilej pentru noi toţi, localnici şi turişti, de a sărbători Braşovul, cel mai frumos oraş din România”, a declarat George Scripcaru,  primarul municipiului Braşov. 

În acest an, sărbătoarea oraşului le va oferi participanţilor evenimente pentru toate gusturile şi vârstele, de la muzică pop-rock la muzică populară, de la şlagărele anilor ’80 la hiturile de astăzi, însoţite de târgurile de meşteri populari, unde cei interesaţi pot învăţa diferite meşteşuguri, şi de cele de hand-made şi street food. Duminică vom avea unul dintre cele mai importante şi reprezentative evenimente ale Braşovului, coborârea Junilor în cetate.

Sărbătorile oraşului vor începe vineri dimineaţa cu deschiderea târgurilor: Târgul de meşteri populari (Piaţa Sfatului), Street-food (str. M. Weiss) şi  Târgul de produse hand-made (aleea de la Parcul Titulescu).

Vineri va fi prima zi de concert, în Piaţa Sfatului, spectacolele de deschidere fiind susţinute de copiii de la Kid Music şi grupul Folk Românaşul. De la ora 15.00, membrii Asociaţiei Musashino Japonia vor prezenta un program dedicat celor 25 de ani de prietenie dintre Braşov şi Musashino.

De la ora 18.30 va începe Seara şlagărului românesc, iar pe scenă vor urca: Stela Enache, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac şi Conexiuni. Tot vineri, de la ora 20.00, în Piaţa Enescu, braşovenii şi turiştii se vor putea delecta cu filme de scurt metraj.

Sâmbătă, la întâlnirea cu publicul vor veni Carla’s Dream, Matteo şi Trupa Coco, de la ora 19.00, după ce în cursul după-amiezii, începând cu ora 17.00, vom avea, tot în Piaţa Sfatului, momente artistice ale copiilor de la şcolile şi ansamblurile din Braşov.

De la ora 20.00, iubitorii de film sunt invitaţi la “The Great Pretender”, un documentar cu Freddie Mercury, tot în Piaţa Enescu.

Evenimentul cel mai aşteptat din timpul Zilelor Braşovului, Parada Junilor, care va avea loc duminică, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.

Tot duminică, iubitorii de folclor vor avea ocazia să îşi asculte artiştii de muzică populară preferaţi în cadrul a două concerte folclorice în Piaţa Sfatului: primul va începe de la ora 11.30 şi îi va avea ca protagonişti pe elevii de la Şcoala Populară de Artă.

Cel de-al doilea va începe la ora 18.30, când pe scenă vor urca ansambluri de dansuri româneşti, maghiare, germane şi elene, după care spectatorii vor putea particpa la recitalurile Danielei Condurache şi al lui Nicolae Furdui Iancu.

De la ora 20.00, în Piaţa Enescu, va rula celebrul film din anii ‘70, “Love Story” (Poveste de dragoste).

În toate cele trei zile, instituţiile de cultură braşovene vor organiza evenimente, iar muzeele vor avea acces gratuit.

Asociaţia Amural va prezenta zilnic, începând cu ora 19.30, un spectacol de video-mapping, la corpul T al Universităţii Transilvania şi la Poarta Şchei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: