18
Joi, Apr

Brasov TV

Eveniment

               Maşinile electrice sunt din ce în ce mai prezente în trafic. Conceptul a fost preluat și de unele firme care produc mijloace de transport în comun. Un astfel de autobuz, venit tocmai din Polonia, a rulat joi pe străzile din Brașov. Autobuzul electric se află în teste și a fost prezentat autorităților locale, ca o alternativă la transportul în comun obișnuit.

                Autobuzul electric testat la Brașov este produs de o firmă din Polonia. Țările din Vestul Europei folosesc deja mai multe mijloace de transport de acest gen, mai ales în centrul marilor metropole. Totul funcționează pe baterii, iar finisajele sunt unele de lux. Autobuzul are inclusiv facilități  pentru persoanele cu dizabilități. Mașina este dotată cu o platformă specială pentru utilizatorii de scaune rulante. 

             

                Autobuzul a plecat din Livada Poștei, pe traseul liniei 20, spre Poiana Brașov. Drumul a fost parcurs fără probleme. Ba mai mult, mașina este dotată cu un sistem inteligent de recuperare a energiei electrice, cu ajutorul căruia acumulatorii autobuzului s-au încărcat automat, atunci când mașina a coborât din nou în oraș. „ Autonomia de funcționare, se preconizează a fi în jur de 200 km pe zi. Noi am parcurs și peste 200 de km, atât între orașe cât și în trafic urban ’’ a declarat Florin Chivu, directorul de vânzări al companiei producătoare.

                Autobuzul electric a atras atenția autoriăților locale, dar prețul său este unul piperat. Municipalitatea dorește să înnoiască parcul regiei de transport, dar nu cu autobuze electrice. „ Noi, în perioada următoare discutăm despre achiziționarea de 105 autobuze clasice, nu electrice. Nu trebuie să dă deoparte faptul că trebuie să ne îndreptăm atenția și către astfel de soluții ’’ a declarat Mihai Costel, viceprimarul Municipiului Brașov. „ Avem în vedere refacerea parcului societății și avem în vedere inclusiv aceste autobuze electrice, care sunt viitorul până la urmă. Ele se dovedesc viabile atât pe traseele din oraș cât și pe drumul de Poiană ’’ a completat Gabriel Antohe, director RATBV S.A. Autobuzul electric prezentat la Brașov se află într-un turneu prin Europa. După orașul nostru, următoarea oprire va fi la Constanța, în luna iulie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: