29
Vin, Mar

Brasov TV

Eveniment

                Sute de locuri de muncă de muncă disponibile și zeci de firme în căutare de personal. Așa a arătat cea mai recentă ediție a târgului de joburi de la Brașov. Ofertele de muncă au fost variate, de la muncitori necalificați și până la funcții de conducere. Și numărul brașovenilor, aflați în căutarea unui loc de muncă a fost destul de mare.

               Sute de brasoveni au luat cu asalt targul de job-uri din Brasov. Domnul Valeriu este unul dintre ei.După 20 de ani în care a lucrat ca electronist, a încercat să se reprofileze. A urmat facultatea de teologie, apoi a fost muncitor în construcții, iar de mai bine de un an este șomer. Vârsta, spune el, îl împiedică să-și găsească un nou job. „  Este greu pentru că se ține cont și de formația profesională, dar în primul rând de vârstă. Când ai trecut de un anumit prag, atunci deja...angajatorul zice: Mulțumim, te chemăm noi! Deci asta este... dar mergem înainte, pentru că viața este frumosă și merită trăită, chiar dacă este grea ’’ a declarat Valeriu Pintilie, șomer.

                Dacă pentru unii, vârsta poate reprezenta un impediment, pentru alții experiența este un factor de decizie.  „ Am găsit ceva, dar aș putea totuși să spun că în domeniul meu de activitate sunt cam puține. Se caută mai mult partea de sudori, operatori strunguri și așa mai departe ’’ a declarat unul dintre brasoveni. „ Câteva variante... bucătărie mă interesează sau șofer, acuma depinde ce găsesc, să-mi placă ’’ a completat alt brasovean.

                Angajatorii prezenți la târg au oferit peste 500 de locuri de muncă, atât în țară cât și în străinătate. „ Cred că este cel mai mare târg, organizat în ultima perioadă la Brașov, dacă este să ne uităm la numărul mare de firme angajatoare care sunt prezente aici Avem peste 500 de locuri de muncă atât în Brașov cât și în Europa  ’’ a declarat  Raluca Baghiu, organizatorul Târgului de Joburi. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: