27
Sâm, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Street Delivery 2023 – ,,Deschidem strada pentru oameni (și unicorni)”

În acest weekend are loc cea de a treia ediție a Street Delivery, care se va desfășura pe b-dul Eroilor, tronsonul cuprins între magazinul Star și Modarom.

Evenimentul face parte dintre proiectele culturale cofinanțate de Primăria Brașov.

Cea de a treia ediție a Street Delivery Brașov, proiect cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare a proiectelor culturale, deschide evenimentele verii în oraș. Între 23 și 25 iunie, strada Eroilor (tronsonul dintre Magazinul Star și Modarom) redevine un spațiu deschis artei, jocului, performance-ului, atelierelor și expozițiilor.

"Redesenăm orașul așa cum am vrea să fie pentru toți locuitorii săi: accesibil, deschis, aerisit, prietenos, colorat. Timp de trei zile, privim Brașovul din șaua unui unicorn, nu din scaunul unui vehicul, reimaginăm o stradă ca o scenă de poveste în care noi suntem personajele. Vei descoperi pe strada noastră cinci zone fantastice în care să te bucuri de oraș așa cum este el: zona de joc și joacă, unde tronează copilăria, arta de a modela cu mâinile, spectacole și activități pentru cei mici; zona de artă digitală și instalații media, în care artiști brașoveni și timișoreni își expun lucrările; zona care te apropie de natură, în care elemente naturale se vor îmbina în jurul unor performance-uri și workshopuri de creație; zona de food&bar în care vei descoperi cele mai delicioase preparate ale prietenilor din Breasla Cârciumarilor Brașoveni și zona de muzică&fun, în care vom petrece împreună serile acestea de vară”, au precizat organizatorii.

În cele 3 zile, brașovenii și turiștii se pot bucura de ateliere de decorațiuni și desene pe asfalt, pictură pe turtă dulce, reprezentații muzicale, ateliere cu roboți pentru copii, workshop de modelare urbană, atelier de bijuterii din materiale reciclate, pictură pe față, lectură în spațiu public, atelier creativ de gândire ecologică, atelier de ilustrație, iar acestea sunt doar câteva dintre zecile de evenimente pe care organizatorii Street Delivery le-au pregătit în acest weekend.

Street Delivery Brașov este organizat de Fundația Cărturești. și cofinanțat de Primăria Brașov, prin intermediul Ghidului de finanțare a proiectelor culturale, cu suma de 70.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, Street Delivery este un manifest pentru interacțiunea umană față în față, nu bară la bară. Fundația Cărturești crede cu tărie că fiecare cetățean are dreptul să se bucure de un oraș mai prietenos, mai inteligent, mai verde și mai viu și că străzile sunt făcute pentru oameni, nu doar pentru mașini. De aceea, le revendică încă din 2006, deschizându-le pentru bucuria și implicarea pietonilor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: