27
Sâm, Apr

sursă foto+video: I.P.U. Brașov

Eveniment

ROADPOL - ALCOHOL&DRUGS, acțiune a polițiștilor brașoveni pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

În perioada 14-20 iunie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au acționat în baza Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cadrul acestui proiect, în intervalul calendaristic stabilit, echipajele Poliției Rutiere au acționat în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în special a conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Acțiunile au vizat, în egală măsură, și impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule, dar și conștientizarea participanților la trafic asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii participanți au procedat la verificarea a aproximativ 6000 de autovehicule, iar, pentru abaterile constatate ca urmare a consumului de băuturi alcoolice sau a unor substanțe psihoactive de către conducătorii, au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, fiind întocmite și 17 dosare penale.  

Pentru a evita implicarea  în accidente de circulație, Poliția Brașov recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să respecte normele legale și să adopte mereu o atitudine preventivă în trafic.  

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: