27
Sâm, Apr

Eveniment

Lucian Patrașcu, PSD Brașov – „ Incompetența lui Coliban distruge potențialul turistic al Brașovului”.

"Actuala administrație publică locală condusă de primarul Coliban dă dovadă , pe lângă lipsă de idei în ceea ce privește dezvoltarea turistică a Brașovului, mai ales că acum Brașovul beneficiază de serviciile unui aeroport, și de incompetență în ceea ce privește administrarea obiectivelor istorice. Zestrea istorică a Municipiului Brașov este ignorată și zace în paragină, dovadă fiind Strada Sforii, obiectiv turistic lăsat să se degradeze, precum și turnurile cetății care sunt lăsate la voia întâmplării.

Brașovul este un oraș turistic prin excelență amplasat într-un cadru natural deosebit și unic, un oraș al multiculturalității, un oraș în care istoria este vie, dar și un oraș lăsat în paragină și neîngrijit de către administrația USR. Incompetența lui Coliban distruge potențialul turistic al Brașovului.

Pentru a atrage un număr mai mare de turiști, și pentru a depăși bariera de 2,1 zile de cazare pe cap de turist pe care o are Brașovul acum, avem nevoie de o serie de investiții și de o administrație rațională și axată pe obiective clare. 

Astăzi vin în fața brașovenilor cu propunerea de a construi pe amplasamentul terasei din dreptul grotei de pe Masivul Tâmpa, acolo unde acum regăsim Terasa Belvedere, o structură de tip skywalk cu podea de sticlă. Acest obiectiv inedit ar promova Brașovul din punct de vedere turistic, și ar putea deveni chiar una dintre imaginile de brand reprezentative ale Brașovului.

Cunoaștem cu toții faptul că Masivul Tâmpa este rezervație naturală și arie protejată la nivel național. De aceea propunerea mea de a construi această structură de tip skywalk pe actualul amplasament al terasei are în vedere doar modificări ale structurii existente care este făcută din lemn pe schelet metalic.

Sunt sigur că acest proiect ar aduce un aflux mare de vizitatori în zonă, curioși să vadă Brașovul de la înălțimea Masivului Tâmpa și să se bucure de biodiversitatea faunei. Există foarte puține locații turistice din lume care se pot lăuda cu acest gen de panoramă de care Brașovul dispune de la înălțimea Masivului Tâmpa, și avem datoria de a dezvolta și îmbunătăți obiectivele turistice care ne-ar propulsa pe locuri fruntașe ca destinație turistică la nivel național și european.

Implementarea acestei propuneri ar contribui la dezvoltarea turistică a Brașovului și ar aduce beneficii economice și de imagine orașului. Este important ca administrația locală să acorde atenție acestei oportunități și să exploreze toate soluțiile fezabile pentru a pune în valoare potențialul turistic al Brașovului", subprefect Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale PSD Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: