19
Vin, Apr

Eveniment

Deși suntem un oraș prosper și în creștere continuă, ne confruntăm cu o situație îngrijorătoare: lipsa de spații verzi și de zone de recreere adecvate pentru noi, locuitorii Brașovului.

"Consider că este inacceptabil să fim privați de oportunitatea de a beneficia de parcuri noi. În plus, spațiile de relaxare existente sunt greu accesibile din cauza traficului auto precum și din cauza lipsei de locuri de parcare.

Parcurile au un rol esențial în promovarea sănătății și bunăstării noastre. Ele ne oferă un loc de odihnă, recreere și conexiune cu natura, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și a sănătății noastre mentale. În plus, parcurile sunt locuri unde familiile se pot bucura de timp de calitate împreună, iar copiii pot crește și se pot dezvolta într-un mediu natural și sigur.

Solicit administrației Coliban să își asume responsabilitatea și să întreprindă măsuri concrete pentru a deschide noi parcuri în Brașov. Aceasta trebuie să fie o prioritate, iar inacțiunea și lipsa de viziune în această privință sunt inadmisibile.

În timp ce Comisia Europeană recomandă 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, iar Organizația Mondială a Sănătății, 50 de mp, Brașovul, oferă doar 5 mp. Suntem la coada clasamentului în România. Chiar dacă Municipiul Brașov este înconjurat de păduri, nu ne putem compara cu alte orașe din România. Craiova are 34 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, Cluj-Napoca are 25,3 mp de spațiu verde pe cap de locuitor și Oradea 22,9 mp de spațiu verde pe cap de locuitor.

USR Brașov a trâmbițat în campania electorală faptul că pe fosta platformă industrială IUS Brașov va fi construit un nou parc. Sloganul USR ne indica faptul că Parcul IUS va avea peste 15 hectare. Mai mult, primarul Coliban promitea câte un parc accesibil brașovenilor în fiecare cartier.

Astăzi, promisiunile primarului Coliban pe această temă au rămas doar promisiuni. Unde sunt parcurile domnule primar? În schițe pe hârtie și comunicate belicoase din partea administrației pe care o conduceți? Este foarte clar că refuzați cu obstinență orice proiect și orice idee bună pentru brașoveni pe tema asta. După mai bine de doi ani și jumătate de mandat USR la conducerea Brașovului, actuala administrație nu se poate lăuda cu un metru pătrat de parc pus la dispoziția brașovenilor. Vorbim despre iresponsabilitate, lipsă de viziune și management administrativ precar. Este momentul ca administrația USR să ia măsuri concrete și să investească resursele necesare pentru a crea și extinde spațiile verzi în oraș, în beneficiul nostru, al comunității brașovene.

Vreau să subliniez importanța ascultării vocii cetățenilor și invit administrația să ia în considerare dorințele și nevoile noastre în procesul decizional. Noi, locuitorii Brașovului, merităm să beneficiem de spații verzi, care să ne ofere oportunitatea de a petrece timp în natură și de a ne bucura de un stil de viață sănătos.

Este timpul ca Brașovul să se ridice la standardele unui oraș modern și să ofere locuitorilor săi spații verzi de calitate, în concordanță cu nevoile și așteptările comunității", subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: