20
Sâm, Apr

Eveniment

         Spitalul Clinic Județean de Urgență va intra în reparații. Pentru început, lucrările vor începe la Corpul B al Spitalului. În cea de a doua etapă este vizat Corpul A, aici se vor executa lucrări de siguranță la incendiu. Unele secții vor fi transferate în alte pavilioane, iar Unitatea de Primiri Urgențe va fi mutată în incinta fostei policlinici a spitalului. Totul va începe de săptămâna viitoare.

        Corpul B al Spitalului Clinic Județean de urgență va intra în reparații. În prima etapă se vor face lucrări de consolidare, reorganizarea funcțională a secțiilor, renovarea interioară și refacerea  instalațiilor pentru aripa B a Pavilionului central, aripa A fiind este deja reabilitată.  Valoarea totală a contractului este de 23,1 milioane lei.  Pentru eliberarea corpului B al clădirii, managerul spitalului a propus un plan de mutare temporară a secțiilor. Au avut prioritate la relocare acele secții care depind de blocurile operatorii ale spitalului și care trebuie să rămână în corpul A – Pavilion central. Celelalte secții vor fi mutate temporar în pavilioanele Astra și Tractorul, astfel încât să se poată asigura funcționarea în continuare a acestor secții. „ Vom avea o pierdere minimă, din punct de vedere al numărului de paturi, cât ne-am putu permite. Sperăm ca în șase luni de zile, ultimele două etaje să fie date deja în folosință și să începem, pe măsură ce avansează lucrările,  să optimizăm și să terminăm totul într-un timp relativ scurt ’’ Adrian Veștea, președinte Consiliul Județean Brașov.

         A doua etapă a investiției presupune lucrări atât în corpul A, cât și în exteriorul Pavilionului central. Costurile sunt estimate la 1,6 milioane lei. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: