19
Vin, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Două avioane de luptă F-16 ale detaşamentului „Carpathian Vipers”, aflate în misiune de Poliţie Aeriană întărită sub comandă NATO, au interceptat vineri două avioane ruseşti în Ţările Baltice, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, vineri, la numai şase zile de la preluarea misiunii de Poliţie Aeriană întărită sub comandă NATO în Ţările Baltice, două avioane de luptă F-16 ale detaşamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operaţii aeriene NATO din Uedem, Germania. Două aeronave neidentificate au fost detectate zburând deasupra apelor internaţionale din zona de responsabilitate a NATO.

Avioanele româneşti au fost alertate pentru a clarifica situaţia aeriană. După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparţinând Federaţiei Ruse. Acestea au fost escortate în siguranţă până la ieşirea din zona de responsabilitate a Alianţei.

Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliţie Aeriană întărită în Ţările Baltice confirmă nivelul ridicat al capacităţii de luptă al militarilor detaşamentului <Carpathian Vipers> şi capacitatea Forţelor Aeriene Române de a disloca şi întrebuinţa aeronavele F-16 în misiuni NATO.” a declarat comandantul detaşamentului, comandor Cosmin Vlad.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: