25
Joi, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Sărbătoarea Junilor aduce trei târguri pentru brașoveni și turiști: un festival de artă tradițională și meșteșuguri, un târg al producătorilor și un târg tradițional la Pietrele lui Solomon

Cei care doresc să participe la aceste târguri se pot înscrie de astăzi și până în 7 aprilie.

Coborârea junilor în cetate sau ,,Ziua de călări”, cum mai este cunoscută, este unul dintre cele mai importante evenimente ale Brașovului, care definesc istoria și tradiția locuitorilor acestui oraș. Ca de fiecare dată, sărbătoarea junilor va avea loc în prima duminică după Paști, în duminica Tomii, adică anul acesta în data de 23 aprilie.

Pe lângă coborârea junilor din Piața Unirii în vechea cetate și apoi urcarea la Pietrele lui Solomon, municipalitatea a pregătit, pentru brașoveni și turiști, trei târguri care să completeze, poate, cea mai importantă zi a Brașovului.

Astfel, în Piața Sfatului vom avea două evenimente, un Festival de artă tradițională și meșteșuguri și un Festival al producătorilor brașoveni, iar al treilea eveniment este târgul organizat tradițional la Pietrele lui Solomon.

Festivalul de artă tradițională și meșteșuguri este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov, și se va desfășura în Piața Sfatului, în perioada 21 – 23 aprilie 2023 între orele 10:00 – 21:00.

La acest târg vor putea participa: meșteșugari (pielari, cioplitori în lemn, tâmplari, opincari, olari, producători vestimentație tradițională, împâslituri, împletituri din fibre vegetale si naturale, producători de turtă dulce); creatori populari și artizani (ouă încondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictură naivă pe lemn, broderie, cusături, țesături în război, obiecte de podoabă, crestături în lemn).

Creatorii populari și meșteșugarii care doresc să participe se pot înscrie la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Detalii la numerele de telefon: 0741171780 (Cornel Sculean), între orele 8.00-16.00. Regulamentul Festivalului de Artă Tradițională și Meșteșuguri poate fi consultat pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

Festivalul producătorilor brașoveni, de asemenea, este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și cu Asociația Produs în Brașov, și se va desfășura, de asemenea, în Piața Sfatului, în perioada 21 – 23 aprilie 2023 între orele 10:00 – 21:00.

La acest târg vor putea participa: producători locali sau cooperative care aduc produse din următoarele categorii: produse alimentare, băuturi alcoolice și non-alcoolice; produse realizate manual  (cosmetice naturale, lumânări artizanale, decorațiuni etc).

Producătorii locali/cooperativele și artizanii care doresc să participe la acest târg trebuie să se înscrie la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Pe lângă trimiterea dosarului de înscriere pe email, este obligatorie și completarea formularului de mai jos: https://forms.gle/8cBAuXys6qKhkkd38

Regulamentul Festivalului producătorilor brașoveni poate fi consultat pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

Al treilea târg este cel organizat tradițional la Pietrele lui Solomon, la care participă agenții economici care desfășoară activitate de alimentație publică (produse alimentare gătite, băuturi alcoolice și non-alcoolice).            

Înscrierile se fac la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la sediul Primăriei Municipiului Brașov la Centrul pentru Informarea Cetățenilor.

Regulamentul târgului tradițional de la Pietrele lui Solomon poate fi consultat pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

Termenul limită pentru înscrierea la unul dintre cele 3 târguri este 7 aprilie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: