19
Mar, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

În luna mai vor fi amplasate primele trei parcări pentru biciclete. Primăria a lansat în dezbatere publică Regulamentul pentru închirierea locurilor de parcare a bicicletelor în municipiul Brașov.

Având în vedere că în perioada următoare vor începe lucrările pentru primele trei parcări pentru biciclete, Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică, astăzi, proiectul de hotărâre de reglementare a procedurii de închiriere a locurilor de parcare pentru biciclete. Acest proiect de regulament stabilește cine sunt cei care pot să-și închirieze un loc, într-un spațiu închis și securizat, pentru a-și depozita bicicleta, care este procedura de atribuire și care sunt condițiile în care se pot utiliza aceste parcări.

Parcările pentru biciclete vor fi amenajate sub forma unor containere de depozitare securizate, cu o capacitate de 50 de biciclete, de dimensiunea de 7 x 5 m, sau de 25 de biciclete, cu dimensiunea de 5x5 m, și o înălțime de 2,5 m. Accesul în parcare se va face printr-un sistem de acces securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările pentru biciclete vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare parcare va fi dotată cu camere de supraveghere video.

Cele 3 parcări pentru biciclete vor fi amplasate pe str. Soarelui nr. 15 – parcare cu 50 locuri, str. 13 Decembrie nr. 86 A – 50 locuri și str. Prunului nr. 1 A – 25 locuri.

Închirierea unui loc pentru depozitarea bicicletelor se va face conform viitorului regulament de închiriere, aflat în perioada de dezbatere publică.

Conform proiectului executivului, închirierea acestor locuri de parcare se va face pe o perioadă de un an de zile. Fiecare proprietar poate închiria maximum două locuri, dar nu mai mult de 4 locuri pentru fiecare familie.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă. Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire prin licitație a locurilor disponibile.

Propunerea pentru taxa de parcare destinată bicicletelor este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/ lună.

Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de hotărâre  până în data de 24 aprilie 2023, pe e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Joi, 8.00- 14.00,Vineri de la 8.00-13.00), e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

https://www.brasovcity.ro/ro/consiliul_local/proiecte_de_hotarare_dezbatere_publica/20067/ 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: