19
Mar, Mar

sursă foto: jurnaluldearges.ro

Eveniment

ASF a adoptat astăzi noua variantă a proiectului care prevede plafonarea tarifelor polițelor RCA pe o perioadă de șase luni.

Principala modificare făcută de ASF la proiectul de plafonare a tarifelor polițelor RCA este aceea că nu vor mai fi luate în calcul prețurile de la 1 martie 2022, ci cele din 28 februarie 2023, care sunt cu aproximativ 5% mai mari.

 

Această schimbare a venit după ce principalii asigurători au spus că nu este posibil să susțină tarifele de anul trecut.

Varianta nouă a proiectului păstrează plafonarea comisioanelor percepute de brokeri la maximum 8% din prima brută încasată. 

În privința tarifelor practicate de service-uri pentru închirierea mașinilor, acestea vor fi plafonate la prețul mediu al tarifelor de rent a car practicate de către reprezentanțele auto, potrivit Income Magazine.

Perioada în care mașinile pot fi închiriate nu va putea depăși 30 de zile, iar valoarea facturii emise ulterior către asigurători de service-uri nu va mai putea depăși 25% din valoarea autoturismului nou.

Proiectul urmează acum să fie transmis Ministerului Finanțelor, după care va ajunge pe masa Executivului.

 

 

Sursa: antena3.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: