29
Vin, Mar

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Poliția Română atrage atenția şoferilor că regulile referitoare la circulația în sensul giratoriu s-au schimbat, iar vechea practică nu mai este valabilă.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, modificat, a fost adoptat recent de Guvern. Cele mai importante modificări vizează circulația în intersecțiile cu sens giratoriu și circuitul permiselor de conducere reținute de polițiști în funcție de natura abaterilor.

Poliția Română a ținut să avertizeze șoferii despre aceste schimbări, pe pagina oficială de Facebook.

"Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriu și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. 

Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!", au transmis cei de la Poliția Română, duminică, pe o reţea de socializare.

În ceea ce privește regulile de circulație aplicabile în sensul giratoriu, a fost definită intersecția cu sens giratoriu și s-au stabilit regulile de circulație aplicabile în cazul acesteia.

Astfel, intersecția cu sens giratoriu este definită ca intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: