23
Mar, Apr

sursă foto: panorama.ro

Eveniment

Autorităţile din Bali au cerut guvernului Indoneziei să nu mai acorde vize la sosire pentru cetăţenii Rusiei şi Ucrainei.

Totul vine după ce un numar mare de turiști ruși și ucraineni au populat insula odată cu începerea invaziei în Ucraina. [OFF] Consulatul onorific al Ucrainei din Bali a declarat că numai luna trecută erau aproximativ 9.000 de cetăţeni ucraineni pe insulă, care deţin diverse permise de viză temporare şi permanente. Autoritățile au invocat o serie de motive pentru care vizele nu mai sunt permise, cum ar fi comportamente neadecvate și lucrători ilegali în mai multe domenii. 

Afluxul de ruşi şi ucraineni în Bali vine în ciuda faptului că Ucraina a interzis tuturor bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să părăsească ţara. Rusia nu are nicio interdicţie generală oficială, dar a mobilizat 300.000 de rezervişti să se alăture luptei și astfel a determinat mai mulţi tineri să fugă în străinătate în loc să fie recrutaţi.

Aproximativ 60.000 de ruşi au vizitat Bali în 2022, după redeschiderea în urma Covid-19, iar alţi peste 20.000 au sosit doar în ianuarie 2023, potrivit guvernului indonezian. Iar peste 7.000 de ucraineni au sosit anul trecut şi aproximativ 3.000 în prima lună a acestui an.

Autoritățile au invocat o serie de motive pentru care vizele nu mai sunt permise, cum ar fi comportamente neadecvate şi diverse exemple de vizitatori care au depăşit vizele şi lucrează ilegal ca ghizi turistici, frizeri sau şoferi de taxi.
Decizia a fost constestată de mulţi ucraineni de pe insulă, care spun că cele mai multe incidente sunt din cauza ruşilor şi că ei sunt învinuiți pe nedrept.

Guvernul din Indonezia nu a decis încă dacă va accepta cererea autorităţilor din Bali. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: