28
Joi, Mar

sursă foto: Filarmonica Brașov

Eveniment

Filarmonica Brașov are plăcerea de a prezenta joi seară un concert impresionant, cu muzică scrisă de trei mari compozitori: Giuseppe Verdi, William Walton și Ludwig van Beethoven.

Începând cu Uvertura operei „Forța destinului“ de Verdi, și continuând cu Concertul pentru violă și orchestră de Walton și Simfonia a 5-a în do minor de Beethoven, acest concert promite să fie o călătorie muzicală extraordinară.

Solistul serii va fi violistul Răzvan Popovici, cunoscut în România datorită Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, al cărui iniţiator şi director executiv este. Aceasta include Festivalul SoNoRo, proiectul educativ SoNoRo Interferenţe, SoNoRo Arezzo, SoNoRo Conac și SoNoRo Musikland.

Pe lângă activitatea sa legată de acest festival, Răzvan Popovici este invitat regulat la festivaluri din întreaga lume, cum ar fi Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Festivalul Enescu, Kuhmo Festival, Shlomo Mintz Festival Tucumán, Vivarte și a cântat  în săli precum  Carnegie Hall din New York, Suntory Hall din Tokio, Concertgebow Amsterdam, Konzerthaus şi Musikverein din Viena și multe altele.

Printre ultimele sale angajamente se numără concerte în cadrul festivalurilor Arte Vertenses Festival din Tiradentes (Brazilia), Intonations Festival (Berlin) și Jerusalem Chamber Music Festival, Fine Arts Quartet Festival (Milwaukee), Stavanger Festival sau Saint Barths Music Festival.

Concertul de joi seară va fi dirijat de maestrul german Christoph Wyneken, care va conduce orchestra Filarmonicii Brașov. Născut în 1941, Christoph Wyneken a avut o carieră de succes și variată. A studiat muzică și vioară la conservatoarele din Berlin, Detmold și Austin, Texas (SUA) și a fost concertmaestru al Radio-Sinfonie-Orchester Berlin, prim concertmaestru al NDR-Radio-Philharmonie din Hanovra și a cântat cu Trio-ul de coarde din Berlin, Trio-ul cu pian Waldstein și multe altele. De asemenea, a realizat numeroase înregistrări pentru emisiuni radiofonice și a efectuat realizat turnee în Europa, America de Nord și de Sud, Japonia, Coreea și Africa de Nord. În calitate de dirijor, Christoph Wyneken a avut apariții în toate aceste locații și nu numai. Succesul și versatilitatea sa continuă au fost o dovadă a dedicării sale domeniului muzical.

Printre premiile pe care le-a primit se numără Crucea Federală de Merit (Germania), Premiul european pentru muzică, Medalia Stamitz și Premiul Bruno-Frey al Academiei Ochsenhausen.

Concertul de joi începe la ora 19, iar biletele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: