29
Vin, Mar

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Peste 116.000 de plăţi, în valoare de 37 milioane de lei, au fost făcute în primele trei zile de la implementarea cardului de energie, informează vineri Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

"De la 20 februarie, în primele trei zile în care s-au putut utiliza cardurile de energie, cei 6.000 de oficianţi ai Poştei Române au încasat peste 100.000 plăţi, în valoare totală de 31 milioane de lei.

Alte 10.000 de plăţi au fost efectuate prin intermediul aplicaţiei web pe care Poşta Română o pune la dispoziţie beneficiarilor.

Până la momentul publicării prezentului comunicat s-au efectuat 116.268 de plăţi, în valoare de 37 de milioane de lei", arată un comunicat al MIPE.

Media unei plăţi decontate este de 330 lei.

"Vedem că mobilizarea este generală, avem peste 6.000 de oficianţi la care se pot efectua plăţile, alţi 11.000 de poştaşi pot încasa direct la domiciliile beneficiarilor şi avem şi plata online. Cea din urmă se pare că generează mare interes, a fost folosită deja de peste 10.000 de români şi media este în creştere. În ceea ce priveşte informaţiile apărute în spaţiul public despre eventuale cozi în teritoriu, înţeleg că fluxul la nivel naţional a funcţional normal şi au fost doar mici cazuri izolate în care oamenii au stat să aştepte ceva mai mult. Procesul se rodează de la o zi la alta, cei care au primit cardul să nu uite că pot utiliza prima tranşă de 700 de lei până la vară, deci nu este nicio grabă, sunt fonduri pentru toată lumea.

Iar cei care întâmpină dificultăţi pe parcursul implementării programului vor primi sprijin prin call-center-ul dedicat.

Personal, vreau să îi asigur pe toţi cei îndreptăţiţi să primească acest sprijin că banii alocaţi din fonduri europene pentru acest program vor ajunge la ei", a declarat ministrul Marcel Boloş.

Până în prezent, Poşta a distribuit cardurile în cele 1,7 milioane de gospodării în care nu a fost nevoie de niciun fel de clarificare privind eligibilitatea. Alte aproximativ 800.000 de carduri urmează să ajungă la cei îndreptăţiţi în baza OUG 166/2022 în perioada următoare, precizează MIPE.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

În baza cardului se pot efectua plăţi în următoarele perioade: tranşa I, în valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 - 30.06.2023; tranşa II, în valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 - 27.12.2023.

"Cardurile alocate ambelor tranşe se pot folosi până la 27 decembrie 2023 inclusiv. Sprijinul nu poate fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut", se mai arată în comunicat.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: