20
Sâm, Apr

Eveniment

Europa, în stare de război.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că premierul britanic Rishi Sunak şi-a exprimat dorinţa de a furniza Ucrainei avioane de luptă, în timp ce acesta a anunţat că Marea Britanie va începe să antreneze piloţi ucraineni, notează Reuters.

Rusia a ameninţat, prin Ambasada din Marea Britanie, cu un „răspuns” în cazul în care Londra decide să trimită avioane de luptă în Ucraina, aşa cum a cerut preşedintele Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Marea Britanie, relatează AFP.

Aş dori să reamintesc oficialilor de la Londra: într-un astfel de scenariu, rezultatul sângeros al următoarei runde de escaladare va fi asupra conştiinţei dumneavoastră, împreună cu consecinţele militare şi politice pentru continentul european şi întreaga lume”, a precizat ambasada, citată de agenţiile de presă ruse. „Rusia va găsi un răspuns la orice măsură ostilă”, a adăugat sursa citată.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că premierul britanic Rishi Sunak şi-a exprimat dorinţa de a furniza Ucrainei avioane de luptă, în timp ce acesta a anunţat că Marea Britanie va începe să antreneze piloţi ucraineni, notează Reuters.

La rândul său, Rishi Sunak a afirmat că se analizează opţiunile de a furniza Ucrainei avioane pentru a luptă, adăugând că pregătirea piloţilor ucraineni este primul pas spre ei pentru a fi capabili să folosească astfel de avioane.

Odată cu vizita efectuată miercuri de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Londra, Sunak a anunţat extinderea programului de pregătire oferit armatei ucrainene în timp ce aceasta luptă împotriva trupelor ruse; acest program va include şi instruirea unor piloţi militari ucraineni pentru a folosi avioane de luptă occidentale.

 

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: