18
Joi, Apr

Eveniment

Începe o nouă rundă de contre între gigantul austriac OMV și autorități.

Surse din Guvern insistă că OMV va plăti taxa și spun că, din primele estimări, gigantul datorează statului român 260 de milioane de euro. Mai mult, autoritățile au dat asigurări că ANAF va aplica în cazul OMV aceleași reguli ca și în cazul Romgaz, care plătește anul acesta 906 de milioane de lei pentru taxa de solidaritate. 

Așa cum va plăti Romgazul taxa de solidaritate, tot așa se vor aplica aceleași reguli și pentru OMV Petrom, conform unor surse guvernamentale.

Trebuie să vedem cum constituie OMV plafonul de 75%. ANAF o să vadă toate cifrele”, au adăugat sursele citate. Din calculele guvernamentale, OMV ar datora aproximativ 260 de milioane de euro taxă de solidaritate.

Încă se discută pe această temă cu Comisia Europeană, iar ANAF este încă în control la OMV.

Compania românească Romgaz a anunțat că va plăti taxa de solidaritate introdusă de Guvern la finalul anului trecut, fiind vorba despre peste 900 de milioane lei. Pe de altă parte, calculele OMV Petrom au dus la concluzia că cifra de afaceri a companiei în sectoarele prevăzute de Ordonanţa 186/2022 pentru plata contribuţiei de solidaritate este sub 75% şi astfel nu datorează această taxă, dar, dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ajunge la altă concluzie, bineînţeles că o va plăti", a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, Alina Popa, directorul financiar al companiei.

"Pot să confirm faptul că am avut un control de la ANAF la începutul acestui an, care a verificat în detaliu cifra de afaceri şi structura cifrei de afaceri a societăţii OMV Petrom SA", a subliniat directorul financiar, potrivit realitatea.net.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: