19
Vin, Apr

sursă foto: kanald.ro

Eveniment

Un cercetător olandez a prezis cu exactitate cutremurul de luni din Turcia-Siria, cu trei zile înainte ca acesta să se producă.

Într-un tweet publicat vineri, cercetătorul de la Solar System Geometry Survey (SSGEOS), cu sediul în Olanda, Frank Hoogerbeets, a scris pe Twitter: "Mai devreme sau mai târziu va avea loc un seism ~M 7,5 în această regiune (sud-centrul Turciei, Iordania, Siria, Liban)".

Tweetul lui Hoogerbeets a venit cu exact trei zile înainte ca dezastrul natural să lovească Turcia și Siria.

Cercetătorul a prezis că seismul se va produce cu o magnitudine de 7,5 în regiune. După producerea seismului, cercetătorul a avertizat că vor urma replici puternice în regiune, ceea ce s-a întâmplat după câteva ore.

Inima mea este alături de toți cei afectați de cutremurul major din centrul Turciei. Așa cum am afirmat anterior, mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întâmpla în această regiune, la fel ca în anii 115 și 526. Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de o geometrie planetară critică, așa cum am avut pe 4-5 februarie”, a mai scris cercetătorul.

Cutremur devastator în Turcia

Cel puțin 1.500 de persoane au fost ucise în Turcia, epicentrul catastrofei, potrivit șefului agenției pentru dezastre din această țară.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a dărâmat mai multe clădiri în sud-estul Turciei și în Siria. Numai în Siria, cel puțin 230 de persoane au murit și peste 600 au fost rănite.

Cutremurul a fost resimțit și în Cipru și Liban. Acesta a fost urmat de zeci de replici medii și de un alt cutremur mai mare, cu magnitudinea 7,7.

La câteva ore după cutremurul de la primele ore ale dimineții, care a provocat mii de morți, un alt cutremur a lovit sud-estul Turciei la ora locală 13:24, cu o magnitudine de 7,5, a anunțat US Geological Survey.

Presa de stat siriană a raportat, de asemenea, că un cutremur a lovit luni capitala siriană Damasc.

Locuitorii din provinciile irakiene Dohuk și Mosul și din capitala kurdă Erbil au raportat că au simțit un cutremur ușor, a precizat presa de stat, în urma cutremurului din Siria.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: