28
Joi, Mar

sursa foto: Primăria Brașov

Eveniment

Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru transformarea căminului pentru persoane fără adăpost în bloc de locuințe sociale.

Vor fi amenajate 24 de locuințe, garsoniere și apartamente cu două camere.

Municipalitatea continuă programul de sprijin al persoanelor aflate în situații dificile prin amenajarea a 24 de locuințe sociale în imobilul în care acum își are sediul Căminul pentru persoane fără adăpost. În ședința ordinară de săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de amenajare a noului bloc de locuințe sociale. Valoarea totală a proiectului este de peste 3,3 de milioane de lei, din care valoarea lucrărilor de construire este de 2,44 milioane de lei. Beneficiarii Căminului pentru persoane fără adăpost vor fi mutați într-un spațiu nou, amenajat pe str. Panselelor.

Anul acesta vom demara un nou proiect care are ca scop sprijinirea familiilor aflate în dificultate, prin amenajarea a 24 de locuințe sociale. Ani de zile această categorie de persoane a reprezentat doar o listă de familii care au dreptul la locuințe sociale, fără să aibă șansa de a și primi cu adevărat una. În 2021 am venit cu inițiativa ca, până când municipalitatea are posibilitatea să le ofere locuință, această categorie de persoane să beneficieze de sprijin la plata chiriei, iar astăzi 19 persoane sau familii beneficiază de acest sprijin. Acum, pentru că în curând vom deschide noul cămin pentru persoane fără adăpost, a venit momentul să le asigurăm celor care au acest drept o locuință socială, prin transformarea fostului cămin în bloc. Vor fi 9 apartamente cu o cameră și 15 apartamente cu două camere. Este primul proiect de acest fel după ce în urmă cu 10 ani a fost amenajat căminul de la fostul Grup Școlar de Turism și Alimentație Publică Brașov de pe strada Zizinului nr.144. Este responsabilitatea noastră ca municipalitate, dar și a comunității, să avem grijă de cei mai puțin norocoși dintre noi“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Conform Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, aprobată de Consiliul Local, prin acest proiect va fi schimbată destinația actualului cămin pentru persoane fără adăpost în bloc de locuințe sociale, prin recompartimentarea interioară a construcției. În plus, clădirea va beneficia și de lucrări de eficientizare energetică.

Vor fi amenajate 9 apartamente cu o cameră și 15 apartamente cu două camere. Toate apartamentele sunt prevăzute cu bucătărie proprie, baie, grup sanitar.

Pentru aceste amenajări, se vor face următoarele lucrări de intervenție:

- realizarea de goluri prin desfacerea locală a pereților de beton armat;

- desființarea unor goluri din pereții verticali opaci;

- recompartimentarea spațiilor interioare;

- refacerea instalațiilor interioare;

- izolarea termică și fonică a camerei unde se află centrala termică;

- refacerea finisajelor interioare;

- reabilitarea termică a clădirii, prin termoizolare suplimentară și utilizarea surselor regenerabile pentru producerea energiei necesare.

Valoarea totală a proiectului de transformare a căminului pentru persoane fără adăpost în bloc de locuințe sociale este de 3.323.739,38 lei, fără TVA, din care lucrările de construcții – montaj sunt 2.052.741,76 lei fără TVA.

În perioada următoare, Direcția de Asistență Socială va scoate la licitație elaborarea proiectului tehnic și realizarea lucrărilor de amenajare. Durata lucrărilor este de 12 luni.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: