29
Vin, Mar

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, că au fost semnate două parteneriate importante pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei (DN1).

,,Am semnat două parteneriate importante pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei (DN1)! Împreună cu Consiliul Județean Prahova dorim să aplicăm soluții pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin construcția unor căi rutiere suplimentare la Azuga, Bușteni și Comarnic.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în perioada imediat următoare, CJ Prahova va lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția acestor obiective.

,,Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului. Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului.”, a mai adăugat Grindeanu.

Ministrul a subliniat că finanțarea acestor proiecte este asigurată de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,179 miliarde de lei: 341 milioane lei pentru accesul rutier în zona localității Comarnic, 838 milioane lei pentru accesul rutier în zona localităților Azuga și Bușteni.

,,În acest moment sunt 54 de protocoale încheiate cu autoritățile locale, ceea ce face ca implementarea unor proiecte de interes zonal să fie mult mai eficientă.”, a mai arătat oficialul din Transporturi.

,,Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au semnat, în data de 07.12.2022, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, un acord de parteneriat potrivit căruia administraţia publică judeţeană va construi drumurile necesare descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Comarnic, Buşteni şi Azuga, iar Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, va finanţa aceste lucrări din fonduri europene”, a informat, printr-un comunicat de presă, şi Consiliul Judeţean Prahova.

Acordul semnat cu CNAIR, dă posbilitatea Consiliului Judeţean Prahova de a scoate la licitaţie, cele două obiective de investiţii. Centura Comarnicului va avea 5,860 kilometri şi va fi finalizată în doi ani de la semnarea contractului de proiectare şi execuţie. Drumul de acces rutier complementar necesar descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga va avea 9,434 kilometri şi va fi finalizat în trei ani.

Lucrările presupun construcţia părţii carosabile, a unui semitunel, a unor poduri, podeţe, pasaje subterane şi supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi.

 

 

Sursa: adevarul.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: