19
Mar, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

CEO-ul grupului italian de energie Enel, Francesco Starace, a declarat, marţi, că turbulenţele de pe pieţele energetice ar putea persista pentru ceva timp, posibil un an sau doi.

Lucrurile sunt extrem de turbulente, aşa cum au fost tot anul, aş spune”, a afirmat Francesco Starace.

Turbulenţa pe care o vom avea va rămâne, s-ar putea schimba puţin modelul, dar ne uităm la unul sau doi ani de volatilitate extremă pe pieţele de energie”, a adăugat el.

Comentariile lui Starace, făcute pe marginea conferinţei Carbonomics, organizată de Goldman Sachs lala Londra, vin într-un moment de incertitudine pentru sectorul energetic, după invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, scrie ziare.com.

Rusia a fost în 2021 cel mai mare furnizor atât de gaze naturale, cât şi de produse petroliere către UE, dar exporturile de gaze din Rusia către Uniunea Europeană au scăzut în acest an. 

În ciuda capacităţii de producţie şi transport disponibile, Rusia şi-a redus aprovizionarea cu gaze către Uniunea Europeană cu aproape 50%, de la începutul anului 2022. În contextul actual, oprirea completă a furnizării de gaze ruseşti către Uniunea Europeană nu poate fi exclusă înainte de sezonul de încălzire 2022/23, când piaţa europeană a gazelor este cea mai vulnerabilă”, a declarat luna trecută Agenţia Internaţională pentru Energie în Raportul său privind piaţa gazelor. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: