20
Sâm, Apr

Eveniment

Începând cu 3 decembrie, veți putea urmări un nou spectacol la Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu, spectacolul ”Cerul nopții - Constelațiile”.

”Cerul nopții - Constelațiile” este alcătuit din două părți:

• Un film de 13 minute despre constelații și obiectele de cer profund care sunt ”ascunse” în aceste figuri imaginare, o parte din acest film schimbându-se de la anotimp la anotimp, așa cum și panorama de pe cerul nostru se schimbă odată cu trecerea lunilor din an. Deci, da, în fiecare anotimp, filmul despre constelații va arată altfel.

• O proiecție de 12 minute realizată de Planetariul Brașov, prezentată de specialiștii planetariului, despre asterisme, cum ajută aceste desene imaginate de oameni la orientare, despre steaua polară nordică dar și despre cea sudică, dar și despre cum Polaris, steaua din vârful Carului Mic, va înceta să mai arate nordul peste câteva mii de ani.

Spectacolul va avea o durată totală de 25 de minute, va fi difuzat în fiecare zi de la ora 11.00, reprezentanții planetariului brașovean așteptând, la final, și întrebările spectatorilor. Începând cu 3 decembrie, programul Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu va fi următorul:

Marți – Duminică (În perioadele vacanțelor școlare și ale sărbătorilor legale, Planetariul Brașov este deschis publicului și luni)

10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ

11.00: Cerul nopții - Constelațiile

12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

14.00: Universul Nevăzut

16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

17.00: Soarele, steaua noastră vie

18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: