26
Dum, Iun

Eveniment

           Primăria Brașov vrea să înnoiască parcul auto al RATBV S.A. Pentru a face acest lucru, municipalitatea are nevoie de aproape 25 de milioane de euro. Banii ar putea veni printr-o finanțare bancară. Este vorba de cel puțin 85 de mijloace de transport în comun.

           SC RATBv SA şi-ar putea mări flota în acest an, prin achiziţionarea unor autobuze şi troleibuze noi. Compania, al cărei acţionar principal este municipiul Braşov, are în vedere cumpărarea a cel puţin 85 de mijloace de transport noi. „ Sunt proiecte în acest an, care nu sunt prevăzute în buget ca și sume alocate, însă dacă trebuie să ne raportăm, trebuie să deschidem discuțiile cu BERD sau cu altă bancă, pentru ceea ce înseamnă copletarea flotei de transport la societatea nou înființată. Putem să discutăm de accesarea unei finanțări pentru achiziția de autobuze mari, mici și troleibuze, între 85 și 100 de mijloace de ransport, care necesită o finanțare de aproximativ 25 de milioane de euro  ’’ George Scripcaru, primar Municipiul Brașov.

           Flota de autobuze a societății de transport este deja învechită. Cele mai noi mașini au fost achiziționate de municipalitate în anul 2012. Regia de transport are în prezent 26 de troleibuze și 210 autobuze. Principalii beneficiari ai viitoarei investiţii, brașovenii care circulă cu mijloacele de transport în comun, spun că era momentul ca vechile autobuze să fie înlocuite. În prezent, rețeaua de transport public a municipiului Brașov include 41 de trasee, care acoperă întreg municipiul și însumează aproape 900 de km. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: