20
Sâm, Apr

sursă foto: infofinanciar.ro

Eveniment

Odată cu vremea rea, șoferii au luat cu asalt service-urile auto, ca să-și echipeze mașinile pentru iarnă.

Prețurile sunt însă piperate, iar pentru 4 cauciucuri noi, plus manopera de înlocuire, un român plătește și peste 3.000 de lei. 

Frigul a venit în mai multe zone din țară, iar șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și monta anvelopele de iarnă. Nu e singurul lucru ce trebuie făcut pentru a fi în siguranță.

Având în vedere că vine sezonul rece, verificarea antigelului, schimbarea cauciucurilor, verificarea direcției și verificarea bateriei”, a precizat Cezar Georgescu, reprezentant service auto.

Șoferii care sunt prinși fără anvelope de iarnă riscă amenzi de până la 2.900 de lei și pot rămâne și fără certificatul de înmatriculare.

De exemplu, domnul de aici are și anvelope noi de iarnă. Costul unui set de anvelope noi de iarnă pentru mașina din stânga mea costă în jur de 1.250 de lei, atunci montajul este inclus. Luând anvelopele de la mine o să-i fac cadou montajul”, a afirmat Maria Crețu, reprezentant service auto.

Preţul pentru patru cauciucuri poate ajunge până la 3.000 de lei, în funcţie de marcă şi dimensiuni.

Dacă temperatura scade sub 6 grade, iar pe stradă este zăpadă sau polei, șoferii sunt obligați să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă.

Legea nu prevede, însă, o dată limită pentru schimbarea anvelopelor. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: