29
Vin, Mar

sursă foto: kanald.ro

Eveniment

Guvernul a decis cu cât va crește salariul minim pentru români de la începutul anului 2023.

Decizia vine după consultările cu sindicatele de la Palatul Victoria.

Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 de lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări, în urma discuţiilor purtate la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, la care a participat şi premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cursul discuţiilor au fost analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

"Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023", se arată în comunicat.

"Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual", a declarat Nicolae Ciucă.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: