24
Mie, Apr

sursa foto: g4media.ro

Eveniment

Aliații NATO au testat apărarea antiaeriană și antirachetă din țara noastră.

Aliații NATO au desfășurat miercuri un exercițiu militar pentru a testa apărarea antiaeriană și antirachetă din România.

Aliaţii din NATO au efectuat miercuri un exerciţiu militar pentru a testa apărarea aeriană şi apărea antirachetă din România, la circa o săptămână după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit în Polonia şi a scos în evidenţă breşele din scutul aerian al Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters.

Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, continuăm să ne consolidăm capacitatea de descurajare şi sistemele de apărare în flancul de estic al Alianţei” a spus purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Comandamentul Aerian Aliat al NATO de la Ramstein, în vestul Germaniei, a precizat că sistemul de apărare aeriană francez desfăşurat în România a respins un atac simulat cu avioane de luptă aliate într-un exercițiu efectuat miercuri, 23 noiembrie.

La exerciţiu au participat avioane de luptă turce F-16, avioane Eurofighter spaniole, avioane Growler americane concepute pentru război electronic şi avioane Rafale franceze care au zburat de pe portavionul Charles de Gaulle, a precizat Comandatul Aliat Aerian NATO.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a NATO precizat că Alianţa a adăugat mai multe avioane de luptă şi de supraveghere în patrule, precum şi mai multe sisteme de apărare aeriană la sol şi nave de apărare aeriană pe mare.

Exerciţii precum acesta garantează că forţele NATO pot opera împreună şi pot rămâne pregătite pentru a răspunde la orice ameninţare din orice direcţie”, a subliniat Oana Lungescu.

Aproximativ 600 de militari români din cadrul Batalionului 20 Infanterie “DOLJ” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova și militari aliați din Franța, Polonia, Portugalia și Statele Unite ale Americii, cu peste 70 de mijloace tehnice, participă, în perioada 21-25 noiembrie la exercițiul de instruire în comun „BLACK SCORPIONS 22.8”, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Obiectivele exercițiului includ instruirea în comun a militarilor și, implicit, creșterea coeziunii structurilor instruite prin exerciții de antrenament în teren și exerciții tactice cu trageri de luptă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministrul Apărării Naționale.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: