28
Joi, Mar

Eveniment

     Cetățeanul chilian din categoria Most Wanted, prins de polițiștii brașoveni în septembrie 2016, este în drum spre Aeroportul Internațional Henri Coandă pentru extrădare. Autoritățile din Santiago l-au dat în urmărirea internațională, anul trecut, pe bărbatul de 41 de ani, pentru fraudă. În calitate de reprezentant al unei companii de investiții,

inculpatul ar fi determinat mai multe persoane să depună sau să transfere bani, sub titlu de investiții, în scopul obținerii de profit. Sub pretextul unei călătorii în Europa, pe motiv că are cancer, bărbatul a închis compania și a părăsit Chile. Nu înainte însă, de a anunța că sumele depuse de investitori vor fi recuperate din contul unei bănci, ceea ce, în realitate, nu s-a întâmplat. Prejudiciul este de 675 de mii de dolari, dar chilienii păgubiți depun, în continuare, reclamații.

În fața autorităților judiciare române, cel în cauză a recunoscut că, în realitate, nu suferă de cancer și că această justificare a fost folosită ca pretext pentru a evita tragerea la răspundere penală în țara natală. Curtea de Apel Brașov a admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Chile în februarie, iar acum, principalul suspect este în drum spre Aeroportul Internaţional Henri Coandă de unde va pleca, sub escortă, spre Chile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: