19
Mar, Mar

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Președintele Vladimir Putin ar putea face o demonstrație de forță nucleară, iar poligonul ar putea fi Marea Neagră, susține cotidianul britanic „The Times”.

Jurnaliștii fac astfel legătura cu faptul că cel mai mare submarin nuclear din lume ar fi părăsit baza sa din Marea Albă. 

Potrivit sursei citate, NATO ar fi transmis către toate țările membre și partenere o evaluare a serviciilor de informații conform căreia Putin ar intenționa să demonstreze, printr-un test nuclear la granițele Ucrainei, posibil în Marea Neagră, că este decis să folosească arme de distrugere în masă.

Un analist militar citat de „The Times” și preluat de The Mosow Times  crede că dacă Putin vrea să facă o demonstrație, o va face mai degrabă în Marea Neagră decât pe uscat, pentru că nu are unde să folosească arma nucleară tactică în deplină siguranță.

Sursele citate de „The Times” au declarat că NATO a trimis un raport membrilor și aliaților săi „alertându-i asupra faptului că se așteaptă ca Rusia să testeze torpila cu capacitate nucleară Poseidon, posibil în Marea Neagră, pe care o controlează. În timp ce oficialii de la Washington elaborează posibile scenarii de răspuns, NATO a raportat că submarinul nuclear K-329 Belgorod se îndreaptă spre Arctica, după ce a devenit operațional în iulie”, scrie „The Times”.

 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: