19
Mar, Mar

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

După caniculă ne pregătim de furtuni puternice, inclusiv grindină. Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit duminică, la Antena 3, despre zonele vizate și la ce ne putem aștepta.

"Ne răcorim treptat. Ne-am aflat sub incidența unui val de căldură care a determinat temperaturi foarte ridicate. Chiar 38 - 39 de grade am avut maxime ieri în sud-vestul teritoriului, în consecință disconfort termic foarte accentuat. Acum ne răcorim ușor.

Chiar astăzi și mâine se resimte în multe zone din țară, respectiv în partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. Acolo temperaturile mai scad. Vorbim deja de o vreme călduroasă doar, acest lucru însemnând maxime de 30 și ușor peste 30 de grade, chiar mai scăzute în nordul Moldovei, 27-28 pe litoral, în estul Transilvaniei", a spus Alina Şerban, duminică, la Antena 3.

"Masa de aer cald, chiar dacă are tendința de a părăsi teritoriul țării noastre, va mai rămâne totuși și astăzi și mâine în partea de sud și de sud-est a teritoriului", a mai spus ea.

Temperaturile scad simţitor începând de marţi, iar asta aduce fenomene specifice instabilității atmosferice. "În jumătatea de nord a teritoriului, chiar temperaturi maxime de la 25-26, cel mult 27-28 de grade, mai ridicate ușor în partea de sud". 

"Vor fi cantități mai importante de apă în intervale scurte de timp, în mod deosebit descărcări electrice, intensificări ale vântului, care mai pot lua și aspect de vijelie și căderi de grindină", avertizează meteorologul ANM.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: