19
Mar, Mar

sursă foto: aa.com.tr

Eveniment

Peste 80.000 de turişti sunt blocaţi pe insula chineză Hainan, după descoperirea unor cazuri de COVID-19 care au dus la anularea tuturor zborurilor şi transportului feroviar local, transmite duminică AFP.

Duminică, 483 de cazuri de COVID-19 au fost semnalate în oraşul balnear Sanya, care numără peste 1 milion de locuitori, de pe insula Hainan, supranumită Hawaii-ul chinezesc.

Toate zborurile care plecau din Sanya, un loc popular şi în rândul surferilor, au fost anulate în cursul weekend-ului, iar vânzarea de bilete de tren a fost suspendată.

Turiştii care doresc să părăsească insula trebuie să dispună de 5 teste PCR negative în cursul ultimelor 7 zile, conform unui anunţ al autorităţilor sanitare.

Hotelurile din Sanya trebuie să le ofere clienţilor o reducere de 50% din tariful de cazare până la ridicarea restricţiilor, conform anunţului unui reprezentant al autorităţilor făcut sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă.

La Sanya, locurile publice frecventate de turişti, aşa cum sunt saloanele spa, barurile obişnuite şi cele cu program karaoke, sunt închise de săptămâna trecută, însă serviciile esenţiale, aşa cum sunt supermarket-urile şi farmaciile au rămas deschise.

China este singura mare economie din lume care continuă să aplice strategia "zero COVID-19", impunând lockdown-uri şi lungi perioade de carantină care afectează turismul local.

Frontierele ţării sunt în prezent închise total, situaţie în care se află de la începutul anului 2020, împiedicând intrarea în ţară a turiştilor străini.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: