24
Mie, Apr

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Pe parcursul lunii iulie , inspectorii de muncă au aplicat în urma controalelor, în domeniul relațiilor de muncă și al securității în muncă, amenzi în valoare totală  de 238.500 lei.

Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna iulie, un număr de 169 controale, fiind  depistate 6 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 2 angajatori au fost sancționați cu  amenzi în valoare totală de 120.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 171 controale,  în urma cărora au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale (2 amenzi în valoare de 13.000 lei și 3 avertismente scrise).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 55.000 lei.

Tot în luna iulie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 85 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 33 angajatori cu amenzi în valoare de 50.500 lei si 41 de avertismente.

 

 

Sursa: I.T.M. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: