20
Sâm, Apr

sursă foto: Instituția Prefectului Județul Brașov

Eveniment

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat astăzi o reuniune de lucru având ca temă calitatea aerului (mai precis, problemele generate de mirosul dezagreabil) la nivelul orașului Zărnești.

Au participat reprezentanți ai conducerilor Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Direcției de Sănătate Publică Brașov, Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Primăriei Zărnești și SC DS Smith Paper Zărnești SRL, care operează fabrica de hârtie din localitate.

Am solicitat conducerii societății DS Smith Paper Zărnești să ne prezinte stadiul programului de conformare la obligațiile de mediu. Directorul general al societății ne-a informat că s-a finalizat și recepționat noua stație de epurare, dar aceasta nu este încă pornită, fiind necesară finalizarea procesului de autorizare. Sperăm ca atunci când această stație va intra în funcțiune să nu mai avem problemele din prezent generate de mirosuri în zona fabricii de hârtie. Scopul nostru, al autorităților, este ca fabrica de hârtie de la Zărnești să își desfășoare activitatea, însă cu respectarea obligațiilor de mediu, pentru a nu mai exista motive de sesizări din partea cetățenilor cu privire la faptul că într-un oraș de munte aerul este greu de respirat din cauza mirosurilor dezagreabile”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul întâlnirii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: