29
Vin, Mar

sursa foto: Primăria Brașov

Eveniment

Opera Brașov devine mai primitoare cu spectatorii săi.

 

În perioada dintre stagiuni se execută lucrări de reabilitare a zonelor dedicate spectatorilor, dar și lucrări de modernizare a echipamentului de sceno-tehnică.

În această perioadă, Opera a demarat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor -  foaier, garderobă, casierie, dar și de modernizare a echipamentelor de scenotehnică. În paralel, Opera pregătește un proiect de eficientizare energetică a clădirii, care să fie depus spre finanțare  pe una dintre axele de finanțare nerambursabilă.

Lucrările care vor fi realizate în această vară la Opera Brașov sunt:

- Lucrări de renovare spații interioare (extindere grupuri sanitare, garderobă spectatori, casieria de bilete. foaier). Valoarea lucrărilor este de 77.925,02 lei (fără TVA), contractul a fost  încheiat cu S.C. Rusta S.R.L.

- Lucrări de reparații, reabilitare și dotare cu frâne a ștăngilor cu acționare manuală, valoare 132.129,44  lei (fără TVA), lucrările sunt executate de S.C. Scenotehnica Montex S.R.L.

- Lucrări de reabilitare, modernizare și eficientizare a instalației de lumini - Instalație suport proiectoare (Structură de aluminiu) - 38.600 lei (fără TVA). De asemenea, au fost achiziționate, pentru prima dată, un număr de 20 de reflectoare inteligente (moving-head) în valoare totală de 174.600 RON (fără TVA), de la S.C. Megavision Professional S.R.L. 

- Lucrările de reparații și modernizare a echipamentelor scenotehnice vin în completarea demersului început în anul 2021, când au fost executate lucrări de reparații și montaj ale scenei (podea și structură de suport) în valoare de 129.456 RON fără TVA.

- La acestea se adaugă lucrări de refacere a traseului pentru instalația de apă caldă menajeră, necesare pentru eliminarea pierderilor (valoare contract 15.955,25 lei, fără TVA), contractul derulat cu SC IDMS Central SRL), și cele de reabilitare a pardoselii curții interioare, precum și de execuție și montaj a unei copertine,  lucrări, de asemenea, executate de S.C. RUSTA S.R.L, valoarea fiind de 23.923,69 lei (fără TVA).

Tot în această perioadă, opera pregătește documentația necesară pentru eficientizarea energetică a clădirii, luând în calcul și posibilitatea montării de panouri fotovoltaice pe acoperiș, pentru a reduce cheltuielile cu energia. În paralel, instituția de cultură a demarat un program amplu de înlocuire a echipamentelor de iluminat cu soluții LED, obiectivul fiind, de asemenea, optimizarea costurilor. Până la începutul stagiunii, 85% dintre echipamentele de iluminat și proiecție vor fi dotate cu tehnologie LED.

Vă reamintim că ultimele lucrări de renovare majore la Opera Brașov au fost realizate în urmă cu aproximativ 6 – 7 ani.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: