19
Vin, Apr

sursa foto: romaniatv.net

Eveniment

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a sosit marţi seară în Taiwan, a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit la Taipei la bordul unui avion militar american. Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

Pelosi a mai declarat că Statele Unite nu îşi vor abandona angajamentele faţă de Taiwan, cu care a construit „un parteneriat înfloritor”. Ea a lăudat conducerea ţării, spunând că Tsai Ing-wen este „o femeie preşedinte într-una dintre cele mai libere societăţi din lume”.

Astăzi, delegaţia noastră, de care sunt foarte mândră, a venit în Taiwan să arate fără echivoc că nu vom abandona angajamentele noastre faţă de Taiwan şi suntem mândri de prietenia noastră solidă”, s-a adresat Pelosi celor prezenţi la palatul prezidenţial.

„Acum, mai mult ca oricând, solidaritatea Americii cu Taiwanul este crucială. Acesta este mesajul pe care îl aducem astăzi”, a adăugat ea, potrivit News.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: