29
Vin, Mar

Eveniment

Este alertă alimentară în magazinele din România, după ce Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de chipsuri.

ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a unui lot de chipsuri, din hypermarketurile Auchan.

Auchan România a inițiat procedura de rechemare a produsului de mai jos. Motivul retragerii este potențiala prezență a alcaloizilor tropani la un nivel crescut.

Deși nu există niciun risc pentru sănătate atunci când sunt consumate cu moderaţie, aceste produse sunt retrase preventiv de pe piaţă.

Auchan România confirmă că doar produsul cu EAN-ul de mai jos este afectat.

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii.

Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap. 

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, fără a necesita bonul fiscal.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: