28
Joi, Mar

Eveniment

Meta anunţă programul „Music Revenue Sharing”, prin care va plăti un procent din venituri creatorilor de conţinut care adaugă muzică licenţiată la propriile filmări.

Music Revenue Sharing", spune Meta, "va aduce mai mulţi bani artiştilor şi, pentru prima oară, va permite creatorilor de conţinut de pe Facebook să obţină venituri şi din muzica pe care aleg să o ataşeze clipurilor video", potrivit news.ro.

Dacă adaugă muzică licenţiată la filmări lungi de cel puţin 60 de secunde, creatorii de conţinut vor câştiga 20% din veniturile generate astfel. Restul banilor sunt împărţiţi între Meta şi artişti, însă, nu se ştie exact în ce proporţie.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească creatorii de conţinut

Pentru a beneficia de noul program, creatorii de conţinut trebuie să fie eligibili pentru reclame în video, se îndeplinească criteriile stabilite de Facebook pentru monetizare şi să folosească melodii din librăria de muzică licenţiată de platforma socială.

În mod bizar, programul Music Revenue Sharing nu este disponibil pentru Reels, categoria de conţinut video copiată de Meta de la TikTok, pe care gigantul american pune acum mare accent.

Dacă noua formă de venit pentru creatorii de conţinut ar fi fost disponibilă şi pentru Reels, aceştia ar fi avut o motivaţie în plus pentru a crea clipuri verticale şi a ajuta Meta să concureze mai eficient cu platforma chineză.

Opţiunea va deveni disponibilă în toată lumea, în lunile ce urmează

Creatorii de conţinut vor fi notificaţi automat după postarea unui video, dacă acesta este eligibil pentru noul program. O astfel de notificare va fi vizibilă în Creator Studio, acolo unde vor putea fi verificate şi veniturile generate în acest fel.

Noul program de monetizare este disponibil, pentru început, doar în Statele Unite. Meta spune că va începe să extindă disponibilitatea acestuia în lunile următoare.

 

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: